Др
Другие предметы
23.11.2021 10:25
Решено

Что происходит с волокнами бруска на верхней грани (рис. 31) при изгибе?

Лучшие ответы
superplay06
16
4,5(50 оценок)
23.11.2021 03:10
Волокна верхней грани растягиваются.
hardrop
6
4,8(52 оценок)
23.11.2021 10:32

доба від початку великих ічних відкриттів до середини xvii ст. стала часом, коли в європі розгорнувся технічний прогрес — з'явилася велика кількість різноманітних винаходів і технічних удосконалень. європейці вже не запозичували винаходів, зроблених арабами, китайцями та індійцями, як було раніше, а самі робили відкриття, значно випереджаючи інші народи.

одним із головних напрямків наукового пошуку європейців було вдосконалення джерел енергії та двигунів. ясна річ, що головний “двигун” давніх часів — мускульна сила людини — залишався, і ніщо не могло його заступити. саме людина обертала гончарне коло, пускала в рух різноманітні верстати. проте людський розум, не відмовляючись від цього “двигуна”, зумів удосконалити інші механізми.

було вдосконалено колесо, що приводило в рух водяний млин. його діаметр сягав десятків метрів. завдяки цьому на млинах у другій половині xvii ст. стали виробляти 37 кг борошна на годину (у хіі ст. виробляли 17 кг).відчутні зміни стались у гірничодобувній справі. видобуток вугілля і руди, з якої отримували залізо, мідь, срібло, належали до найдавніших занять. у xvi—xvii ст. у гірничодобувному виробництві вже використовували помпи для відкачування з шахт води, транспортери для підняття руди на поверхню, створювали в шахтах системи вентиляції. на міднорудних промислах словаччини у xvi ст. вперше для доставки руди до місця переробки використовували вагонетки; їх тягли по дерев'яних рейках коні. через деякий час цей винахід застосовували і в ійських кам'яновугільних копальнях. згодом, в епоху парових двигунів, цю ідею використали для створення залізниці, замінивши дерев'яні рейки металевими. заміна ручної праці кінською або механічною тягою дозволила значно збільшити продуктивність праці гірників.

у xvi—xvii ст. європейці вдосконалили існуючі технології плавлення металів. зростання попиту на вироби з металу завдяки розпочатому освоєнню нового світу стимулювало пошук способів збільшення їх виробництва, який розвивався у двох напрямках. по-перше, вдосконалили процес плавки і конструкцію плавильних печей. наприкінці xіv ст. у країнах європи почали використовувати доменну піч. завдяки вдосконаленню процесу плавки навчилися отримувати чавун і високоякісну сталь. по-друге, розширили виробництво кам'яного вугілля, яке мало більшу температуру горіння порівняно з торфом і деревним вугіллям. намагання здійснити заміну деревного вугілля кам'яним було пов'язано також із стрімким зменшенням у xvi ст. лісових масивів. вперше за свою історію людина побачила, як унаслідок її діяльності стали зникати природні ресурси. це спонукало міські власті розпочати регулювання використання лісів. для потреб металургії відводилися окремі ділянки лісів, робилися нові посадки дерев, проте це не вирішувало проблеми.

iambigboy
16
4,8(93 оценок)
23.11.2021 13:50

ответ: 1. каждый ребенок имеет неотъемлемое право на охрану здоровья.

2. государство создает условия матери по охране ее здоровья для обеспечения рождения здорового ребенка.

3. право ребенка на охрану здоровья обеспечивается:

1) принятием законодательства республики казахстан в области охраны здоровья ребенка;

2) пропагандой и стимулированием здорового образа жизни детей;

3) государственной поддержкой научных исследований в области охраны здоровья детей;

4) контролем за состоянием здоровья ребенка, его родителей и профилактикой детских заболеваний;

5) оказанием квалифицированной медицинской ;

6) созданием благоприятной окружающей среды, необходимой для здорового развития ребенка;

7) контролем за производством и продажей продуктов питания для детей надлежащего качества.

4. государство гарантирует детям бесплатный объем медицинской в соответствии с законодательством республики казахстан.

5. запрещаются любые научные опыты или иные эксперименты с ребенком, наносящие вред его жизни, здоровью и нормальному развитию.

объяснение:

Присоединяйся к нам!
Зарегестрируйтесь
Уже есть аккаунт? Войти